به گزارش شهرآرانیوز، از اول دی ماه ۱۴۰۲ فروشندگان مصنوعات طلا و پلاتین مکلف شدند به سامانه مؤدیان مالیاتی متصل شوند و صورتحسابهای خریدوفروش طلا و جواهر را در این سامانه بارگذاری کنند. این موضوع موردانتقاد صنف طلافروشیها در کشور قرار گرفته و طلافروشیهای مشهد در انتقاد از الزام این قانون در تعطیلی بهسرمیبرند.
رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر مشهد در گفتگو با شهرآرانیوز در اینباره گفته است: طلافروشان مشهدی در اعتراض به دو موضوع، مغازههای خود را تعطیل کردند؛ موضوع نخست صدور صورتحساب الکترونیکی در سامانه مؤدیان مالیاتی است که پیش زمینه آن هنوز آماده نیست. دومین موضوع مربوط به تبصره ماده ۱۸ است که در راستای مبارزه با قاچاق کالا و ارز قانونی وضع شده که مطابق آن تمام صنوف طلا و جواهر باید موجودی خود را در سامانه ثبت کنند.
یوسف تقیزادگان عنوان کرد: تمام صنف طلا و جواهر کشور به این موضوعات اعتراض داشتهاند که طلافروشان مشهدی به نشانه اعتراض به این موضوع مغازههای خود را تعطیل کردند، هرچند این اتفاق را قبول نداریم و از آنان درخواست داشتهایم که مغازه خود را بازگشایی کنند.
رئیس سازمان امور مالیاتی نیز در اینباره گفته است: هیچ مالیات جدید یا افزایش نرخی در حوزه مالیاتستانی از صنف طلا وضع نشده و اصل طلا و جواهر و پلاتین به کار رفته در مصنوعات ساخته شده از فلزات مزبور معاف از مالیات بر ارزش افزوده است. همانطور که به صورت گسترده اطلاعرسانی شد به موجب قانون اساسی، سازمان امور مالیاتی کشور صرفاً مجری قوانین است و هیچ اختیاری برای کم یا زیاد کردن نرخ مالیات یا پایه مالیات ندارد.
به گفته سبحانیان، هیچ مبنای قانونی برای افزایش مالیات در حوزه طلا وجود ندارد و شایعاتی که این روزها متأسفانه در فضای مجازی پراکنده شد که مالیات ۲۵ درصدی از خریداران طلا از ابتدای دی ماه اخذ خواهد شد، کذب است.
امروز، ۵ دی ماه قرار بود جلسهای درخصوص ثبتنام در سامانه جامع تجارت با حضور مسئولان محترم بازرسی صنعت و معدن درارتباط با اجرای تبصره ۴ ماده ۱۸ (ثبتنام در سامانه جامع تجارت) برگزار شود که بر اساس اعلام اتحادیه طلا و جواهر مشهد این جلسه به زمان دیگری موکول شده است. اتحادیه صنف طلا و جواهر مشهد از واحدهای صنفی طلا و جواهر درخواست کرده است به بازگشایی هرچه سریعتر واحدهای صنفی خود اقدام کنند.